sâmbătă, 29 septembrie 2012

Tort cu mousse de piersici




De Sf. Maria am vrut sa pregatesc un tort mai special,
 care sa fie si pe placul fetitei mele, sarbatorita din acea zi.
A iesit un tort foarte delicios pe care vi-l recomand cu drag.


Ingrediente:

Blat 

- 4 oua
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
- 1 plic praf de copt
- 2-3 linguri de nuca macinata


Mousse de piersici

- 1 compot de piersici (850 gr.)
- 2 oua
- 200 ml. frisca
- 150 ml sirop de piersici (din compot)
- 20 gr. gelatina 
(am folosit 2 pachete foi Dr. Oetker)
 - 2 linguri de zahar
- 4 linguri de lapte



- 4-5 linguri de nutella/finetti
- 2 banane

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Cremes rapid




Tot din categoria deserturilor rapide face parte si aceasta reteta de cremes fals. La preparare am avut si un mic ajutor de bucatar: fetita mea, care a fost foarte incantata de prajitura.


Ingrediente:

- 400 g. biscuiti
- 4 plicuri de budinca de vanilie/frisca
- 2 l. lapte
- 2 plicuri de gelatina
- 200 ml frisca
- 12 linguri de zahar
- caise din compot

Tarta cu prune





In cautarile mele, pe alte bloguri, pentru prajituri cu fructe de sezon, am dat peste aceasta tarta delicioasa pe care vi-o recomand din tot sufletul.

Ingrediente:

Aluat

- 350 g. faina
- 150 g. unt
 - 80 g. zahar
- 1 ou
- 1 varf de cutit de sare
- 4-5 linguri apa rece

Umplutura

- 600-700 g. prune
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri amidon
- 2 linguri gris


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...