Pagini

vineri, 12 octombrie 2012

Briose cu gem





Ingrediente:
(pentru 12 buc.)


- 2 oua
- 200 gr. iaurt
 - 80 gr. zahar
- 350 gr. faina
- 7 linguri de ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de cutit cu sare
- 12 lingurite de gem




Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt, zaharul si sarea. 
Separat amestecam ouale, uleiul si iaurtul. La aceasta compozitie adaugam faina si amestecam bine.



Atunci cand am preparat briosele nu am avut hartii speciale, drept pentru care
 am tapetat formele cu unt si faina. 
Umplem fiecare forma pe jumatate cu aluat, apoi punem cate 1 lingurita de gem 
si acoperim cu restul de compozitie.

Dam briosele la cuptor pentru 25-30 minute, la foc mediu.
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca timp de 10-15 minute, apoi le scoatem din forme.



Pentru decorat am folosit glazura de caramel de la Dr Oetker si bombonele de ciocolata.

Pofta buna !






4 comentarii: