Pagini

joi, 18 octombrie 2012

Briose din foietaj cu sunca




De cateva luni mi-am propus sa pregatesc reteta aceasta, si de curand s-a ivit ocazia perfecta: un weekend petrecut alaturi de prieteni dragi la Sambata de Sus.

Ingrediente:

- 1 pachet aluat foietaj (800 gr.)
- 300 g sunca
- 300 g smantana
- 3 oua
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 rosie
- ciuperci
- 1 legatura de ceapa verde
- 1/2 legatura de marar
- sare
 - piper


Aluatul de foietaj il lasam la dezghetat la temperatura camerei. 
Batem ouale, le amestecam cu smantana si apoi adaugam 
ceapa, ardeiul, mararul, rosia , ciupercile si sunca taiate.
La sfarsit adaugam sarea si piperul.

Cu aceeasi ocazie cu care am pregatit aceste briose,
 am facut si ciuperci cu maioneza, asa ca am avut la indemana ciuperci champignon fierte, 
din care am adaugat cam un pumn la compozitia brioselor.




Pe masa de lucru intindem putin foaietajul si il impartim in patrate egale.
In formele de briose, tapetate cu unt si faina, asezam bucatile de foietaj, 
presam incet cu degetele aluatul pe peretii formei si adaugam umplutura.


Dam tava la cuptorul incins pentru aproximativ 25 minute.
Dupa ce s-au copt si s-au rumenit le lasam sa se raceasca un pic
 si le scoatem din forme.
Se servesc reci.

Mi-a placut o idee pe blogul de unde am luate reteta si am pus-o in practica: 
am amestecat cateva linguri de compozitie cu 2 linguri de faina si un pic de praf de copt,
 le-am turnat direct in forme si le-am dat la cuptor pentru 20-25 minute.  

Pofta buna !






5 comentarii:

  1. Buuuune! Cred ca s-au terminat rapid de tot!

    RăspundețiȘtergere
  2. Any, ai dreptate, s-au terminat repede...spre bucuria si multumirea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ahh, ce bine arata...superbe, si cred ca e bataie pe ele!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce mult ma bucur pentru ca v-am descoperit! :) arata foarte bine totul, felicitari din inima! Un an bun cu sanatate si multe realizari va doresc, Mihaela din Galati.

    RăspundețiȘtergere