Pagini

joi, 1 noiembrie 2012

Chiftele de dovlecei cu bacon






Ingrediente:

- 2 kg dovlecei
(eu am avut 2 dovleci mai marisori)
- 400-500 gr. bacon
- 100 gr. morcovi
(2 morcovi)
- 2 cepe mari
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 4 cartofi
- 1 gogosar
- 1 capatana usturoi
- 2 oua
- 10 linguri faina 
- sare
- piper



Curatam dovleceii de coaja, ii radem, ii dam pe razatoarea mare si ii lasam la scurs intr-o sita. 
Cartofii curatati ii dam pe razatoarea mica, ii punem intr-o sita, 
ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs.

Intr-un castron mare amestecam: 

baconul si gogosarul taiate cubulete; 
ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul tocate marunt, 
si morcovul dat pe razatoarea mica.
 Adaugam dovlecelul si cartofii storsi bine, ouale si condimentele.
Dupa ce potrivim de sare adaugam, treptat, faina.



Cu o lingura luam din compozitie si punem intr-o tigaie cu ulei incins sa se prajeasca. 
Dupa ce s-au prajit bine pe ambele parti scoatem chiftelele pe o hartie, sa asoarba uleiul.



Se servesc ca aperitiv, atat calde cat si reci.
Asa de bune au fost incat mare parte din ele le-am mancat goale.

Pofta buna !




4 comentarii: