Pagini

sâmbătă, 6 iulie 2013

Prajitura Valurile Dunarii




Dupa o pauza lunga de pe blog, timp in care multe retete au asteptat in calculator sa fie postate aici, va invit sa incercati noua mea prajitura preferata.


Ingrediente:


Blaturi:

- 370 gr margarina Rama (la temperatura camerei)
- 7 oua
- 250 gr zahar
- 250 gr faina
- 1 praf de copt
- 2 linguri nuca/nuca de cocos/migdale macinate
(dupa preferinte) 
- 2 linguri cacao
- 2-3 linguri de lapte
- 1 borcan de visine din compot

Crema:

- 2 budinci de vanilie
- 700 ml lapte
- 4 linguri zahar tos
- 250 gr margarina Rama (la temperatura camerei)
- 200 gr zahar pudra


Glazura:
- 600 gr. finetti
sau
- 200 gr ciocolata
- 60 ml frisca lichida








Pentru inceput pregatim blaturile astfel:
Amestecam bine margarina cu zaharul, apoi adaugam ouale. Faina, in care am pus praful de copt, se adauga peste margarina si se amesteca pana la omogenizare. 

Compozitia o impartim in doua. 
Intr-o parte adaugam nuca macinata/nuca de cocos/migdalele macinate (eu am folost nuca de cocos), iar in cealalta parte amestecam cacaoa si laptele.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem aluatul cu nuca, apoi adaugam  aluatul cu cacao si asezam visinile stoarse bine de compot. 
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 30 minute.

Crema o pregatim astfel:

Pregatim budinca cu 4 linguri de zahar si 700 ml. de lapte si o lasam la racit. Pana se raceste eu amestec destul de mult in ea, ca sa nu apuce sa se usuce stratul de deasupra si sa faca cocoloase.
Spumam margarina cu mixerul, pentru cateva minute, adaugam zaharul pudra, iar dupa ce s-au amestecat bine adaugam budinca.

Asezam crema peste blatul racit, intindem crema de ciocolata, topita inainte pe bain-marie, si dam tava la frigider pentru cateva ore bune.

In reteta initiala glazura era facuta cu ciocolata si frisca lichida, topite pe bain-marie. 

Pofta buna !







4 comentarii: