Pagini

duminică, 26 februarie 2012

Ciocolata de casa




Ingrediente: 

- 500 gr. lapte praf
- 200 gr. unt
- 50 gr. cacao
- 350 gr. zahar
- 150 ml. apa
- 150 - 200 gr. miez de nuca



Apa si zaharul le punem la foc si le lasam sa fiarba cat sa scada un pic. 
Adaugam cacaoa si lasam sa fiarba pana incepe sa faca bule deasupra.
Luam vasul de pe foc si adaugam untul, amestecam pana se topeste, 
dupa care adaugam laptele praf si nuca taiata.




E recomandat sa nu punem tot laptele praf deodata. 
Lasam cateva linguri de lapte deoparte pana omogenizam bine si vedem consistenta amestecului. Amestecul sa nu iasa foarte tare, ca sa il putem intinde in tava. 


Amestecul obtinut il intindem uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam ciocolata la frigider pana incepe sa se intareasca, o portionam, apoi o bagam iar la frigider.

Pofta buna !



6 comentarii:

  1. am gustat, este fff buna.
    incercati

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios, sunt convins ca este mega-super-buna :) Sunt un mare fan al ciocolatei de casa si trebuie sa recunosc ca nu am mancat pana acum cu nuci. Voi face cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intradevar Calin, a iesit tare buna. A fost prima data cand am facut ciocolata de casa si imi pare rau ca nu am incercat mai devreme sa o prepar.

    RăspundețiȘtergere
  4. mmmmmmmmmmm, mi-ai facut pofta!! ma bag si eu pentru weekend la asa ceva. i-ai dat nataliei cu nuci? inca m-am ferit de asa ceva sa nu se inece dar nu cred ca mai e de-un an sa nu mestece calumea :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Natalia nu a mancat ciocolata pentru ca nu e fan dulciuri; mananca doar choux a la creme si pancakes.
    nuca goala a mancat si a fost ok. mie imi era frica de vreo alergie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine, imi place ca pare mai moale si nu uscata ;)

    RăspundețiȘtergere