Pagini

marți, 14 februarie 2012

Tuslama de burta


Ingrediente:

- 2 kg. burta de vita
- 6 linguri de faina
- 2 cani de lapte
- 2-3 cani de apa (zeama in care a fiert burta)
- 6 linguri de smantana
- 1 capatana de usturoi
- ulei
- 1 galbenus
- condimente

Fierbem burta bine in 2-3 ape, iar cand se raceste o taiem bucati potrivite. Separat incepem sa pregatim sosul: punem pe foc o cratita, in care am turnat uleiul, si adaugam treptat faina, amestecand bine sa nu faca cocoloase.



 Apoi turnam treptat laptele si completam cu zeama (din ultima apa in care a fiert burta), pana obtinem o pasta fina, fara cocoloase, pe care o lasam putin sa fiarba. 




Adaugam smantana, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat, galbenusul de ou si burta,  potrivim de sare si piper si o mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.


Pofta buna!

3 comentarii: