Pagini

luni, 13 februarie 2012

Drob de porc




Din maruntaiele de porc eu nu fac caltabos. Prefer ca maruntaiele fierte si tocate sa le pastrez la congelator si sa le folosesc la acest drob delicios.




 Ingrediente:
- 1 kg. maruntaie de porc (ficat, limba, inima)
- 2 oua crude
- 4 oua fierte
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 2 cepe 
- 150 gr. pesmet
- condimente



Fierbem maruntaiele in apa cu sare; cand se racesc le trecem prin masina de tocat. Tocam ceapa si verdeata si le adaugam, impreuna cu pesmetul, condimentele si 1 ou crud, la maruntaiele tocate si le amestecam bine.
Jumatate din compozitie o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam peste ouale fierte si apoi restul compozitiei. Deasupra ungem cu un galbenus de ou si dam tava la cuptor timp de 35-40 min.


Dupa ce s-a copt si s-a rumenit lasam drobul sa se raceasca. Inainte de a fi servit eu recomand sa il tinem la frigider cateva ore.

Pofta buna!






Un comentariu: