Pagini

duminică, 11 martie 2012

Inele de dovlecel




Initial am vrut sa fac clasicul dovlecel pane, 
dar ma deranjau samburii fiindca erau prea mari. Am zis ca le scot samburii 
si fac dovlecel scazut.....dar gandul meu era tot la pane ....
si asa am ajuns sa fac aceste delicioase inele de dovlecei.



Ingrediente: 

-2 dovleci
- 4 oua
- 6-7 linguri de faina
- 5-6 linguri de lapte
- sare
- piper
- delikat


Dovlecelul il curatam si il taiem felii; asezam feliile pe rand 
intr-o sita (sau farfurie) presarand pe fiecare nivel sare. 
Dupa 1 ora scurgem bine dovlecelul de apa si scoatem samburii. 
Separat batem bine ouale peste care adugam condimentele, laptele si faina.


 Trecem fiecare inel de dovlecel prin amestecul de ou si faina 
si il punem la prajit in ulei incins. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti 
scoatem inelele pe un servetel de hartie pentru a absorbi bine surplusul de ulei.
Inelele de dovlecel le putem servi calde sau reci, ca aperitiv.

Pofta buna !


5 comentarii: