Azi am avut pofta de un dulce usor si rapid de facut, asa ca am incercat "clatitele americane". Au iesit delicioase si cel mai mult ma bucur ca i-au placut fetitei mele.
Ingrediente:
- 250 ml. lapte
- 4 oua
- 5 linguri de zahar (rase)
- 15 linguri de faina (nu cu varf)
- 1 plic praf de copt
Galbenusurile si zaharul le mixam bine pana se albesc, dupa care adaugam treptat laptele si faina, alternand pana se termina si se incorporeaza de tot.
Albusurile le batem spuma si le amestecam usor in amestecul de galbenusuri. Aluatul obtinut este asemanator celui de pandispan, dar mai fluid.
Turnam jumatate polonic din aluatul obtinut intr-o tava de teflon incinsa bine si unsa cu putin ulei (doar la prima clatita am uns tava cu ulei). Le facem la foc mic.
Cand incep sa se formeze gauri, intoarcem pancake-ul.
Nu trebuie lasate prea mult pe foc pentru ca se ard.
De data aceasta eu le-am servit cu miere, dar merg foarte bine si cu gem, dulceata, finetti si frisca.
Pofta buna !
ce bunatate !
RăspundețiȘtergereiar bunatati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)Numai bunatati faci.......!!!!BRAVOOOOOOOOO!!
RăspundețiȘtergereYummmmy, arata super bine! Trebuie sa le fac si eu cat mai curand, am o poftaaa :D
RăspundețiȘtergere