Pagini

vineri, 30 martie 2012

Rulada de carne tocata



Ingrediente:


- 750 gr carne tocata de porc
- 2-3 ardei copti
- 1 ceapa mare
- 1/2 conserva de ciuperci
- 3-4 catei de usturoi
- 2 cartofi
- 2 felii de paine (franzela)
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 ou crud
- 2-3 oua fierte
- carnaciori
- sare
- piper

Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs. 
Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele.
 Painea o punem pentru 2-3 minute la inmuiat intr-un castron cu apa calda,
 dupa care o stoarcem si o zdrobim peste carnea tocata. 
Adaugam si cartofii, scursi bine de apa, peste carnea tocata si amestecam bine toata compozitia. 

In poze cantitatile sunt dublate pentru ca am facut 2 rulade.


  
Compozitia obtinuta o intindem pe o hartie de copt si o uniformizam. Pe mijlocul acesteia asezam carnaciorii, pe care ii imbracam in ardei copti. De o parte si de alta adaugam ciupercile si ouale fierte taiate in jumatate sau pe sfert.


Incepem sa rulam usor cu ajutorul hartiei de copt. Dupa ce am rulat jumatate, dezlipim usor hartia si rulam si cealata parte, apasand usor dupa ce s-au suprapus marginile ruladei.



Asezam rulada, cu tot cu hartia de copt intr-o tava de cozonac, dupa care taiem surplusul de hartie de copt de pe margini. O ungem cu ulei si o dam la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 75 minute. 


 Dupa ce s-a copt si rumenit scoatem rulada din tava de cozonac si o punem intr-o tava mai intinsa, cu partea ce s-a rumenit in jos. O ungem cu ulei si o mai lasam 10 minute la cuptor, tot la foc mic.


Rulada de carne tocata o putem servi calda, langa o garnitura, sau rece, ca aperitiv.

Pofta buna! 




12 comentarii:

  1. Cine ma pune sa bantui la ora asta pe bloguri?Acu'mor de pofta.Arata super fain.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. DiaMar ma bucur ca iti place :). Sunt foarte incantata de rulada, mai ales ca e pentru prima data cand fac.

    RăspundețiȘtergere
  3. wooow imaginile sunt mai mult decat ispitioare ...........

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow, ce bine arata rulada ta! Si ce frumos s-a rumenit.

    RăspundețiȘtergere
  5. ma apuc de gatit aceasta rulada,mi-ai deschis apetitul monica

    RăspundețiȘtergere
  6. delicioasa si aspectoasa
    felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. mama ce bn arata , am sa-l fac si eu acum de Craciun. foarte buna reteta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Monica, sa sti ca si eu astazi am facut rulada dupa reteta ta, dar sa sti ca am mai inbunatatit-o putin , sa vedem cum iese

    RăspundețiȘtergere
  9. Monica, sa sti ca astazi am preparat si eu o rulada dupa reteta ta, dar eu am mai complectat cu cate ceva . Sper sa iasa buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am facut si eu rulada. Este delicioasa si foarte usor de facut.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am facut si eu rulada. Este delicioasa si foarte usor de facut.

    RăspundețiȘtergere