Pentru ca suntem in Postul Pastelui o sa deschid o noua rubrica destinata retetelor specifice acestei perioade. O sa incep cu o reteta clasica si simpla.
Ingrediente:
- 1 Kg. cartofi
- 2 cepe
- 1 ardei
- 1 legatura de patrunjel
- piper
- sare
Cepele curatate si taiate marunt le calim in 3 linguri de ulei pana cand capata o culoare aurie,
apoi adaugam ardeiul taiat cubulete (eu am avut la congelator pus din toamna - de aceea arata ciudat in poza), si mai amestecam 2-3 minute.
Adaugam cartofii taiati cubulete, condimentam si amestecam toate ingredientele, dupa care
turnam apa cat sa acopere cartofii.
Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mai mic, amestecand din cand in cand.
Cand cartofii sunt aproape fierti adaugam legatura de patrunjel tocata marunt .
Tocana de cartofi noi am servit-o cu muraturi.
Pofta buna!
foarte faine retetele tale.te-am descoperit pe bucataras , eram in cautare de brasovence, si eu sunt din brasov.
RăspundețiȘtergerepoate ne auzim mai des
pupicei
Diana ma bucur ca ai intrat pe blog. Bineinteles ca mi-ar placea sa ne auzim mai des :)
RăspundețiȘtergereFelicitări! ... Foarte bună rețeta de post!
RăspundețiȘtergereFelicitări! ... Foarte bună rețeta de post. Și simplă și de efect.
RăspundețiȘtergere