Pagini

duminică, 28 octombrie 2012

Papricas de porc cu galuste






Ingrediente:

- 600 gr. carne de porc
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 100 gr. pasta de tomate
- 2-3 cani de apa
- 2 frunze de dafin
- condimente



Pentru galuste:

- 3 oua
- 120 gr faina (aproximativ)
- sare 

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Tort de biscuiti



De o luna de zile tot imi "amenint" familia ca le fac salam de biscuiti, iar cand am vazut reteta aceasta pe blogul lui Edith nu am mai stat pe ganduri si am trecut la fapte.


Ingrediente:

- 300 gr. biscuiti
- 100 gr. nuca
- 100 gr. rahat
- 100 gr. ananas din compot
- 70 ml. compot de ananas
- 250 gr. unt
- 100 gr. zahar pudra
- 3 linguri cacao

joi, 18 octombrie 2012

Briose din foietaj cu sunca




De cateva luni mi-am propus sa pregatesc reteta aceasta, si de curand s-a ivit ocazia perfecta: un weekend petrecut alaturi de prieteni dragi la Sambata de Sus.

Ingrediente:

- 1 pachet aluat foietaj (800 gr.)
- 300 g sunca
- 300 g smantana
- 3 oua
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 rosie
- ciuperci
- 1 legatura de ceapa verde
- 1/2 legatura de marar
- sare
 - piper

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Chec





De cand am cumparat formele “Steluta”, fetita mea le-a considerat ca si jucarii ale ei. Era clar ca trebuia sa ne jucam cat mai curand cu ele si sa facem o "praji" buna. Deci, la aceasta reteta, bucatarul sef a fost fetita mea de 3 ani, iau eu am fost ajutorul de bucatar.
Speram sa va placa aceste stelute de chec!


Ingrediente:
 (pentru 12 buc. )

- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- 3 linguri de ulei 
- 3 linguri de apa
- jumatate plic praf de copt
- 1 lingurita de cacao 
- 2-3 lingurite de capucino (optional)

vineri, 12 octombrie 2012

Briose cu gem





Ingrediente:
(pentru 12 buc.)


- 2 oua
- 200 gr. iaurt
 - 80 gr. zahar
- 350 gr. faina
- 7 linguri de ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de cutit cu sare
- 12 lingurite de gem