Pagini

marți, 20 noiembrie 2012

Spirala cu spanac






Ingrediente:

- 1 kg. spanac proaspat
 - 400 gr. aluat foietaj
- 300 gr. feta
- 2 oua
- 2-3 linguri de pesmet
- 3-4 catei de usturoi
- 1 legatura de marar
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
- sare
- piper
- susan


Spanacul il curatam si il spalam bine in cateva ape, apoi il oparim 5-6 minute in apa clocotita. Dupa ce s-a fiert il scoatem intr-o sita si il lasam sa se scurga bine si sa se raceasca.



Spanacul il stoarcem bine si il tocam cu cutitul. 
Intr-un vas amestecam toate ingredientele: spanacul tocat, feta rasa, lingurile de pesmet, usturoiul zdrobit, mararul tocat si cele 2 oua. Condimentam dupa gust. 

Aluatul dezghetat il mai intindem un pic si il taiem fasii lungi. 
Asezam pe ele amestecul de spanac si le rulam pe fiecare in parte.



Rulourile obtinute le asezam sub forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, pe e tava tapetata cu hartie de copt. Ungem spirala cu galbenusul de ou amestecat cu cele 2 linguri de lapte si presaram susanul (eu l-am prajit inainte intr-o tava teflonata, fara ulei).

Dam spirala la cuptorul preincalzit si o coacem aproximativ 30 de minute, la 200 grade.
Dupa ce s-a copt si s-a rumenit o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna! 







6 comentarii: