Pagini

sâmbătă, 1 decembrie 2012

Chec cu banane




Va recomand un desert de post foarte gustos. Am citit mai multe retete, dar cea care mi-a "facut cu ochiul" a fost cea de pe blogul Laurei Sava. Saptamana aceasta l-am pregatit de 2 ori pentru ca se face usor, repede si e pe placul tuturor.


Ingrediente:

 - 3 banane coapte
- 180 gr. zahar
- 200 ml. ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 250 gr. faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita rasa cu bicarbonat
- 1 varf de cutit cu sare
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1/2 cana cu nuci 
- zahar pudra


Pentru inceput am copt nucile  timp de 10 minute, la foc mediu. 
Dupa ce s-au racit le-am maruntit la robotul de bucatarie.

Bananele le-am facut pireu cu ajutorul mixerului, dupa care am adaugat zaharul, uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si am continuat sa le amestec pentru cateva minute.


  Separat am amestecat faina cu lingurita de bicarbonat, sarea, praful de copt si nucile macinate.
Am adaugat treptat faina in pireul de banane si l-am amestecat bine.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat checul la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 50 minute. Inainte de a-l scoate din cuptor am facut proba scobitorii.


Cu aceeasi compozitie i-am facut fetitei mele si briose, doar ca am adaugat si 2 oua cand am pregatit pireul de banane.

Pofta buna!


5 comentarii: