Pagini

vineri, 28 decembrie 2012

Rondele cu branza si praz





Azi vin cu o idee excelenta pentru masa de revelion. 
Am incercat aceste spirale imediat ce am vazut reteta pe blogul Paulei Gafitescu
Sunt atat de simplu si rapid de facut, si fac impresie buna la o masa festiva (si nu numai).

Ingrediente:

- 400 aluat foietaj
- 300 gr. branza
- 1/2 legatura de marar
- 1/2 praz
- 1 lingura ulei
- 1 ou
- 1 galbenus
- sare 
- piper



Prazul curatat il taiem rondele si il calim cateva minute in uleiul incins, doar cat sa se inmoaie putin.
Branza o dam pe razatoare si o amestecam cu oul, mararul tocat marunt si prazul calit. Condimentam dupa gust.




Intindem uniform toata compozitia pe foaia de aluat (pe care am mai subtiat-o un pic cu sucitorul) 
si rulam cu grija.
Cu un fir de ata taiem rondelele: asezam ata sub rulada, apoi tragem rapid de ambele capete.
Trebuie sa recunosc ca in prima faza m-am infipt cu cutitul in rulada, rezultatul fiind unul dezastruos. Doar in reteta Paulei zicea clar sa folosesc ata pentru o taietura mai buna decat una de cutit. Intre timp am mai aflat ca putem congela un pic rulada inainte sa o taiem cu cutitul, dar sincer e timp pierdut.   


Asezam spiralele intr-o tava (lasam un pic de distanta intre ele) si le ungem cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte; le dam la cuptorul incins la 200 de grade, timp de 20-25 minute pana cand se rumenesc.



Dupa ce s-au copt le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Pofta buna!





2 comentarii:

  1. Ti-au iesit extrem de bine, au un aspect perfect!
    Sarbatori fericite in continure, un n nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Any :).
    Sarbatori fericite si un An Nou plin de impliniri iti doresc !

    RăspundețiȘtergere