vineri, 12 octombrie 2012

Briose cu gem





Ingrediente:
(pentru 12 buc.)


- 2 oua
- 200 gr. iaurt
 - 80 gr. zahar
- 350 gr. faina
- 7 linguri de ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de cutit cu sare
- 12 lingurite de gem


sâmbătă, 29 septembrie 2012

Tort cu mousse de piersici




De Sf. Maria am vrut sa pregatesc un tort mai special,
 care sa fie si pe placul fetitei mele, sarbatorita din acea zi.
A iesit un tort foarte delicios pe care vi-l recomand cu drag.


Ingrediente:

Blat 

- 4 oua
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
- 1 plic praf de copt
- 2-3 linguri de nuca macinata


Mousse de piersici

- 1 compot de piersici (850 gr.)
- 2 oua
- 200 ml. frisca
- 150 ml sirop de piersici (din compot)
- 20 gr. gelatina 
(am folosit 2 pachete foi Dr. Oetker)
 - 2 linguri de zahar
- 4 linguri de lapte



- 4-5 linguri de nutella/finetti
- 2 banane

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Cremes rapid




Tot din categoria deserturilor rapide face parte si aceasta reteta de cremes fals. La preparare am avut si un mic ajutor de bucatar: fetita mea, care a fost foarte incantata de prajitura.


Ingrediente:

- 400 g. biscuiti
- 4 plicuri de budinca de vanilie/frisca
- 2 l. lapte
- 2 plicuri de gelatina
- 200 ml frisca
- 12 linguri de zahar
- caise din compot

Tarta cu prune





In cautarile mele, pe alte bloguri, pentru prajituri cu fructe de sezon, am dat peste aceasta tarta delicioasa pe care vi-o recomand din tot sufletul.

Ingrediente:

Aluat

- 350 g. faina
- 150 g. unt
 - 80 g. zahar
- 1 ou
- 1 varf de cutit de sare
- 4-5 linguri apa rece

Umplutura

- 600-700 g. prune
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri amidon
- 2 linguri gris


miercuri, 8 august 2012

Pandispan pufos cu prune


Intr-o seara, avand pofta de ceva dulce m-am apucat sa fac 
o prajitura cu ce ingrediente aveam in casa. 


Ingrediente :

- 6 oua
- 300g faina
- 300g zahar
- 4 linguri apa clocotita
- 4 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 5-6 linguri de compot (dupa preferinte)
- 15 prune

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...