marți, 13 martie 2012

Paine neagra


Ingrediente:

- 140 ml. apa calda
- 140 ml. lapte cald
- 1lingurita rasa de sare
- 1/2 lingurita de zahar
- 450 gr. faina neagra
- 10 gr. drojdie uscata


Punem faina intr-un vas, adaugam drojdia si le amestecam. Facem o groapa in centru si adaugam sarea, zaharul, apa calda si laptele si incepem sa framantam pentru 10 minute, pana cand aluatul devine compact si elastic. 


Vasul in care e aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam, 
la loc cald (eu l-am pus pe dulap in bucatarie), la dospit pentru 90 minute.


Dupa ce a aluatul a crescut il asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, acoperim iar cu un prosop de bucatarie si il mai lasam 30 de minute.
Inainte de a baga painea la cuptor (incalzit in prealabil la 190-200 grade) o ungem cu lapte si cu un cutit bine ascutit crestam paine, fara a apasa prea mult aluatul. 

Painea o lasam la cuptor pentru 25-30 de minute. 
Trebuie sa fie rumena, iar cand o intoarcem cu fundul in sus si o batem sa sune a gol.

Pofta buna !





6 comentarii:

  1. Cea mai buna paine,este facuta acasa.Eu numai acasa coc painea.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmmm, ce bine arata!!! Painea facuta in casa e o bunatate....si mirosul ala te innebuneste! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. am descoperit si eu de curand cat de buna e paine facuta in casa, si o fac cu mare drag, mai ales cand vad ca are succes la toata familia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai, ce bine arata! Vreau si eu o feliuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc tuturor de vizita si de comentarii. Sper sa va placa si celalate retete ale mele. :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...