duminică, 1 aprilie 2012

Prajitura (chec) de post




Ingrediente:

Blat:

- 200 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 200 gr. apa
- 100 gr. ulei 
- 1 praf de copt
 - 1 zahar vanilat
 - 50 gr. nuca
- 2 linguri gem/dulceata
 - 2 linguri cacao


Glazura:

- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de apa
- 2 linguri de cacao



Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul;
 le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. 



Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata
 (eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam nucile maruntite.


Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam cele 2 parti ale compozitiei. 

Dam tava la cuptor pentru 40 min, la foc mediu. Pentru verificare facem proba scobitorii.

Dupa ce s-a racit scoatem prajitura din tava si o asezam pe un platou, 
apoi turnam deasupra glazura si presaram nuca macinata.

Glazura o pregatim astfel:

 Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,
amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani. 
Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara. 

Pofta buna !




3 comentarii:

  1. Feliuta aceea sigur este pentru mine.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac teribil checurile si acesta trebuie sa fie delicios.

    RăspundețiȘtergere
  3. Drept sa va spun nu ma asteptam ca o prajitura facuta fara oua sa iasa asa de delicioasa. nebunie curata e prajitura asta:)))
    DiaMar a ta e feliuta aceea, si nu numai :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...