duminică, 5 februarie 2012

Sarmale


Ingrediente: 

- 1 kg carne de porc tocata
- 3 verze murate (potrivite)
- 2 cepe
- 1 ou
- 1 legatura de patrunjel
- orez
- 1 cutiuta mica de pasta de rosii amestecata cu 2-3 linguri de ulei
- costita slaba maruntita
- condimente (sare, piper, cimbru) 
- carnaciori (de casa)


Se amesteca bine carnea, orezul, patrunjelul tocat, ceapa tocata, costita taiata, oul si condimentele cu pasta de rosii. Se impacheteaza sarmalele, varza ramasa se toaca si se aseasa jumatate pe fundul vasului de lut, apoi se aseaza sarmalele, se acopera cu restul de varza maruntita, se completeaza cu apa si se baga la cuptor la foc mic. 


Cu 1 ora -1 ora si jumatate inainte sa fie gata se pun carnaciorii (de preferat sa ii punem intre stratul de sarmale si cel de varza maruntita de deasupra ca sa nu se usuce prea tare).
Se servesc cu mamaliguta si smantana.

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...