luni, 23 aprilie 2012

Placinta cu ciuperci



Este cea mai delicioasa placinta din cate exista. Ciupercile sunt preferatele mele si acest aperitiv este perfect pentru orice masa.


Ingrediente:

Aluat 

- 1 pachet de margarina pentru prajituri
- 300 grame faina
- 1 ou
- 1 praf de copt
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingurita rasa de zahar


Umplutura

 - 3-4 cepe
- 2 cutii de ciuperci (800 gr)
- 4 oua
- 150 gr cascaval
- 1 legatura de marar
- 1 galbenus 
- sare
- piper
- vegeta (dupa preferinte)

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Sarbatori fericite !!!

Fie ca bucuria Invierii Domnului sa va aduca in suflet Liniste si Pace si Fericirea de a petrece aceste clipe magice cu cei dragi. 
Hristos a inviat !



miercuri, 11 aprilie 2012

Pui brasovean (cu smantana)


Aceasta  reteta nu am facut-o din vreo carte de bucate. Am vrut sa pregatesc ceva cu care sa impac toate gusturile din familie. Nu stiu daca exista o alta reteta "pui brasovean", dar acesta a fost primul nume care mi-a venit in minte in timp ce gateam.


Ingrediente:

- 3 pulpe
- 500 ml supa de pui
- 400 ml smantana
- 2 galbanusuri
- 7-8 linguri de faina
- 1/2 cutie ciuperci
- 1/2 legatura de marar
- 1/2 legatura de patrunjel

Fierbem pulpele pentru aproximativ 20-25 minute in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert le scoatem pe o farfurie. 
Turnam intr-un vas 500 ml din apa in care au fiert pulpele si il punem pe foc. 



Treptat adaugam faina, amestecand bine pana obtinem o pasta fina, fara cocoloase. Adaugam mararul tocat si ciupercile taiate marunt, si lasam putin sa fiarba.


Smantana o amestecam cu cele 2 galbenusuri si o adaugam peste restul compozitiei.


Dupa ce potrivim sosul de sare si piper (si vegeta, dupa gust), adaugam pulpele si mai lasam cateva minute vasul pe foc, sa fiarba incet.

Puiul il servim cald cu mamaliguta si muraturi.

Pofta buna !








duminică, 1 aprilie 2012

Prajitura (chec) de post




Ingrediente:

Blat:

- 200 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 200 gr. apa
- 100 gr. ulei 
- 1 praf de copt
 - 1 zahar vanilat
 - 50 gr. nuca
- 2 linguri gem/dulceata
 - 2 linguri cacao


Glazura:

- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de apa
- 2 linguri de cacao



Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul;
 le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. 



Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata
 (eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam nucile maruntite.


Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam cele 2 parti ale compozitiei. 

Dam tava la cuptor pentru 40 min, la foc mediu. Pentru verificare facem proba scobitorii.

Dupa ce s-a racit scoatem prajitura din tava si o asezam pe un platou, 
apoi turnam deasupra glazura si presaram nuca macinata.

Glazura o pregatim astfel:

 Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,
amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani. 
Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara. 

Pofta buna !




vineri, 30 martie 2012

Rulada de carne tocata



Ingrediente:


- 750 gr carne tocata de porc
- 2-3 ardei copti
- 1 ceapa mare
- 1/2 conserva de ciuperci
- 3-4 catei de usturoi
- 2 cartofi
- 2 felii de paine (franzela)
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 ou crud
- 2-3 oua fierte
- carnaciori
- sare
- piper

Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs. 
Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele.
 Painea o punem pentru 2-3 minute la inmuiat intr-un castron cu apa calda,
 dupa care o stoarcem si o zdrobim peste carnea tocata. 
Adaugam si cartofii, scursi bine de apa, peste carnea tocata si amestecam bine toata compozitia. 

In poze cantitatile sunt dublate pentru ca am facut 2 rulade.


  
Compozitia obtinuta o intindem pe o hartie de copt si o uniformizam. Pe mijlocul acesteia asezam carnaciorii, pe care ii imbracam in ardei copti. De o parte si de alta adaugam ciupercile si ouale fierte taiate in jumatate sau pe sfert.


Incepem sa rulam usor cu ajutorul hartiei de copt. Dupa ce am rulat jumatate, dezlipim usor hartia si rulam si cealata parte, apasand usor dupa ce s-au suprapus marginile ruladei.



Asezam rulada, cu tot cu hartia de copt intr-o tava de cozonac, dupa care taiem surplusul de hartie de copt de pe margini. O ungem cu ulei si o dam la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 75 minute. 


 Dupa ce s-a copt si rumenit scoatem rulada din tava de cozonac si o punem intr-o tava mai intinsa, cu partea ce s-a rumenit in jos. O ungem cu ulei si o mai lasam 10 minute la cuptor, tot la foc mic.


Rulada de carne tocata o putem servi calda, langa o garnitura, sau rece, ca aperitiv.

Pofta buna! 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...