sâmbătă, 20 octombrie 2012

Tort de biscuiti



De o luna de zile tot imi "amenint" familia ca le fac salam de biscuiti, iar cand am vazut reteta aceasta pe blogul lui Edith nu am mai stat pe ganduri si am trecut la fapte.


Ingrediente:

- 300 gr. biscuiti
- 100 gr. nuca
- 100 gr. rahat
- 100 gr. ananas din compot
- 70 ml. compot de ananas
- 250 gr. unt
- 100 gr. zahar pudra
- 3 linguri cacao



Biscuitii ii rupem bucati mici, turnam peste ei compotul de ananas si amestecam putin.
Untul (aflat la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra pentru 2-3 minute,
 apoi adaugam cacaoa.
Punem separat 2-3 linguri din crema de unt (pentru ornat), iar restul o adaugam peste biscuiti. De asemenea adaugam rahatul, ananasul si nucile, toate maruntite.



Amestecam bine compozitia si o punem intr-o forma de tort, pe care am imbracat-o in prealabil cu folie alimentara. Acoperim tava cu o farfurie si o dam la frigider pt cateva ore bune.



 Dupa ce a stat la rece, am rasturnat tortul pe un platou si l-am ornat cu crema de unt ramasa. Inainte de a o intinde pe tort am amestecat-o inca un pic cu mixerul 
si am adus-o la temperatura camerei.

Pentru ca nu a mai avut nimeri rabdare, dupa 3 ore am scos tortul de la frigider si l-am servit. Abia am apucat sa ii fac, in viteza, cateva poze.
 Asa de bun a fost, incat m-as mai apuca sa mai fac unul. 

Pofta buna! 


4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...