De pe blogul unei prietene am luat aceasta reteta interesanta de tort. Mi-a atras atentia ca nu se foloseste deloc faina si am fost curioasa sa vad cum iese.
Ingrediente :
- 350 gr nuci
- 250 gr zahar
- 100 ml apa
- 8 oua
- esenta rom
- zahar vanilat
- 1 plic crema de vanilie Dr. Oetker
Pentru ornat:
- frisca sau martipan/pasta de zahar
Intr-un vas amestecam nuca taiata marunt, zaharul si apa si il punem pe foc pana se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca.
Separat frecam galbenusurile cu zaharul vanilat, esenta de rom, dupa care le adaugam peste compozitia cu nuca (racita).
La compozitia astfel obtinuta mai adaugam si albusurile batute spuma. Amestecam usor ca sa se incorporeze toata spuma.
Pentru tort avem nevoie de 2 blaturi, drept pentru care turnam jumatate de compozitie intr-o tava tapetata cu unt si faina si o coacem la foc potrivit pentru aproximativ 45 minute. Repetam procedura si cu cealalta jumatate de compozitie. Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.
Daca nu aveti prea mult timp la dipozitie puteti coace toata compozitia deodata, iar dupa ce se raceste o taiati in doua.
Preparam crema conform instructiunilor de pe amblalaj si o intindem pe unul din blaturi. Dupa ce o intindem uniform asezam peste celalalt blat.
Tortul se poate orna cu frisca sau pasta de zahar/migdale.
Cand voi stapani bine prepararea pastei de zahar o sa o public pe blog.
Pofta buna !
Ce finut arata !
RăspundețiȘtergereDe gust...astept o felie mare,dar daca este cu nuci... !:)
Like !
Adina, cu mare drag te servesc :)
RăspundețiȘtergereDaca-i vorba de nuca,atunci vreau si eu o felie maaaaare.Ador nuca.
RăspundețiȘtergereTe pup!
va rog sa ne dati si noua reteta la martipan multumim
RăspundețiȘtergereMartipanul nu l-am pregatit eu. Cineva m-a ajutat cu el, iar eu doar l-am intins si am ornat tortul.
Ștergere