sâmbătă, 11 februarie 2012

Choux a la crem





           De cand am aflat reteta de choux-uri de la Elena am fost nerabdatoare sa o incerc. Din pacate nu mi-a reusit de prima data, dar am primit incurajari, am incercat din nou si uite ca acum va pot prezenta minunatie de choux-uri a la crem. 

Ingrediente:

- 300 ml apa
- 200 gr faina
- 75 ml ulei
- 6 oua 
(potrivite ca marime)
- 1 varf de cutit cu sare
- 1 varf de cutit ca zahar


- 1 plic crema  pentru prajituri Dr. Oetker - de vanilie



Glazura:

6 linguri de zahar
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de apa
- 2 linguri de cacao







         Apa, uleiul, sarea si zaharul le punem intr-o oala pe foc, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina deodata si amestecam foarte rapid pana ce faina va fi complet incorporata. Amestecam incontinuu pana cand aluatul se compacteaza si nu se mai lipeste de oala.
Lasam aluatul sa se raceasca complet. Cand este rece incepem sa adaugam ouale unul cate unul. Nu adaugam urmatorul ou pana ce precedentul nu a fost complet incorporat in aluat.
  Al 6 lea ou il batem separat si il adaugam treptat, in acelasi timp verificand daca aluatul este destul de solid ca sa isi pastreze forma. 



Pe o tava tapetata cu hartie de copt punem cu lingurita choux-uri si le dam la cuptorul preincalzit, unde le lasam 30-35 min.


Dupa ce s-au copt le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca si apoi le umplem cu ce dorim. Pot fi folosite si ca desert, umplute cu crema de vanilie sau ciocolata, dar si ca aperitiv, umplute cu crema de branza, pasta de peste, ciuperci cu usturoi etc.

Eu le-am umplut cu crema de vanilie (pregatita dupa instructiunile de pe plic), apoi am turnat peste ele glazura si zahar pudra.






Glazura o pregatim astfel:

 Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,
amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani. 
Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara. 

Pofta buna!







6 comentarii:

  1. Imi plac la nebunie aceste gogosele,eu am facut si profiterol cu ele,sunt o nebunie ,deja imi ploua in gura.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar sunt foarte bune si usor de facut. in weekend vrea sa le fac cu ciuperci cu maioneza . multumesc de ideea cu profiterolul

    RăspundețiȘtergere
  3. au fost super bune, mersi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos ti-au iesit!! Eu inca nu m-am incumetat sa incerc :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Poliana.
    Sa le incerci pentru ca merita ;). E foaret important sa respecti cantitatile si pasii retetei. Prima data cand am incercat-o nu mi-a iesit pt ca nu am respectat intocmai reteta.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...