luni, 6 februarie 2012

Clafoutis


   Reteta aceasta am gasit-o aici și mi s-a parut foarte rapida si usor de facut. 
Singura "problema" a fost ca nu am avut in casa decat o conserva de compot de ananas si nu am avut rabdare pana a doua zi sa merg la cumparaturi.
Ca aspect ar arata mai bine cu cirese, visine sau fructe de padure. 


-1 compot de ananas
- 3 oua
- 80 g zahar
- 100 g faina
- 200 ml lapte
- vanilie
- 1 virf de cutit de sare
- 1 lingurita de unt


Ananasul l-am pus cateva minute la scurs intr-o sita, dupa care l-am marunțit. 
Punem ananasul intr-o forma de copt unsa cu unt .
Amestecam ouale intregi cu zaharul, vanilia, sarea, cat sa se omogenizeze, adaugam faina si apoi putin cite putin laptele si omogenizam.
Vom obtine o compozitie moale. Turnam compozitia obtinuta peste ananas si coacem la cuptorul bine incins (180 grade C)
pentru cca 40-45 minute.




3 comentarii:

  1. sunt sigura ca a fost foarte buna si asa.
    Oricum prefer anansul celorlalte fructe scrise de tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super Monica!! Eu ador ananasul dar am facut si cu visine si fructe de padure si iese fenomenal!!!! Bravo!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. mai ales cu fructe de padure sunt curioasa sa fac. in weekend m-am gandit sa fac dar nu aveam decat fructe cirese din compot si nu prea se potrivesc.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...