joi, 22 martie 2012

Chifle cu lapte



Pentru ca fetitei mele nu ii place painea neagra, i-am pregatit 2 painici pufoase.


Ingrediente:

- 250 gr. faina
- 70 ml. apa
- 110 ml. lapte
- 1 ou
- 25 gr. margarina 
- 4 gr. drojdie uscata
- sare 
- 1/2 lingurita cu zahar

Asezam intr-un vas ingredientele in ordinea urmatoare: apa si laptele caldut, margarina topita, oul batut, sarea, zaharul, faina cernuta si drojdia. Framantam pana obtinem un aluat compact si elastic. Lasam 15-20 minute aluatul la dospit, dupa care il impartim in doua (sau in cate chifle dorim) si le asezam pe tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.


Acoperim tava cu un prosop de bucatarie si lasam 30 de minute intr-un loc cald si ferit de curenti (eu am lasat tava pe aragaz, pentru ca era cald de la cuptor; se cocea painea irlandeza).

Dupa cele 30 de minute ungem painile cu lapte si presaram seminte de chimen sau susan.

Dam tava la cuptorul preincalzit, in care am pus un vas mic cu apa, 
pentru 15-20 minute la 200 grade.

Dupa ce s-au copt scoatem painile si le lasam sa se raceasca pe un gratar.

Pofta buna !






2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...