luni, 23 aprilie 2012

Placinta cu ciuperci



Este cea mai delicioasa placinta din cate exista. Ciupercile sunt preferatele mele si acest aperitiv este perfect pentru orice masa.


Ingrediente:

Aluat 

- 1 pachet de margarina pentru prajituri
- 300 grame faina
- 1 ou
- 1 praf de copt
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingurita rasa de zahar


Umplutura

 - 3-4 cepe
- 2 cutii de ciuperci (800 gr)
- 4 oua
- 150 gr cascaval
- 1 legatura de marar
- 1 galbenus 
- sare
- piper
- vegeta (dupa preferinte)


Aluatul trebuie sa stea la frigider cateva ore bune, asa ca o sa pregatim aluatul cu o zi inainte astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana cand obtinem un aluat compact care nu se lipeste de maini. Il invelim intr-o folie si il lasam la frigider.



Pentru umplutura calim cepele, pana se inmoaie si capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile si mai lasam vasul pe foc pana radem cascavalul, amestecand sa nu se prinda. 



 Luam vasul de pe foc si adaugam ouale, mararul taiat, cascavalul ras si condimentele, si amestecam sa se incorporeze bine toate ingredientele.



Pe planul de lucru presaram faina si pregatim aluatul. Impartim aluatul in doua. Jumatate o intindem in strat subtire, de cativa milimetri, si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l un pic pe peretii tavii. Asezam compozitia in tava si o acoperim cu cealalta jumatate de aluat (pregatita la fel ca si baza placintei). 


Cu cantitatile de mai sus eu am pregatit 2 tavi cu diametrul de 26 cm.
De obicei fac placinta intr-un vas de yena dreptunghiular de 34x25 cm. 



Inainte sa bagam tava la cuptor, incalzit in prealabil, ungem placinta cu galbenus de ou.
Timpul necesar pentru coacere este de aproximativ 35-40 minute la foc mediu.


Se poate servi ca aperitiv, atat calda cat si rece.

Pofta buna !






11 comentarii:

  1. Frumoasa tarta ta si cred ca e si buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador ciupercile,asa ca-mi place mult placinta.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur ca va place . va recomand sa o preparati pentru ca e delicioasaaaaa ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. E greu sa intre omul nemancat pe blogul tau...

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Monica, ai facut cumva si de post tarta asta ? nu stiu cu ce as putea inlocui ouale...Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  6. Merge sa faci placinta numai cu ceapa si ciupercile calite, dar in loc de oua si cascaval poti sa pui 2 morcovi dati pe razatoarea mica si 2 rosii taiate marunt pe care sa le calesti (rosiile puse in cratita aproape de sfarsit).
    Sa ai spor la gatit :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Se poate face aluatul si cu unt? Si cat sa fie 200 sau 250 gr? O fac azi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Se poate face si cu unt? 200 sau 250 gr?

    RăspundețiȘtergere
  9. Adriana, scuze ca nu am vazut mai devreme comentariul tau. Eu numai cu margarina am facut aluatul. Nu am incercat niciodata cu unt, dar cred ca ar merge inclocuita margarina cu 25 gr unt.
    Cum a iesit?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...