miercuri, 11 aprilie 2012

Pui brasovean (cu smantana)


Aceasta  reteta nu am facut-o din vreo carte de bucate. Am vrut sa pregatesc ceva cu care sa impac toate gusturile din familie. Nu stiu daca exista o alta reteta "pui brasovean", dar acesta a fost primul nume care mi-a venit in minte in timp ce gateam.


Ingrediente:

- 3 pulpe
- 500 ml supa de pui
- 400 ml smantana
- 2 galbanusuri
- 7-8 linguri de faina
- 1/2 cutie ciuperci
- 1/2 legatura de marar
- 1/2 legatura de patrunjel

Fierbem pulpele pentru aproximativ 20-25 minute in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert le scoatem pe o farfurie. 
Turnam intr-un vas 500 ml din apa in care au fiert pulpele si il punem pe foc. 



Treptat adaugam faina, amestecand bine pana obtinem o pasta fina, fara cocoloase. Adaugam mararul tocat si ciupercile taiate marunt, si lasam putin sa fiarba.


Smantana o amestecam cu cele 2 galbenusuri si o adaugam peste restul compozitiei.


Dupa ce potrivim sosul de sare si piper (si vegeta, dupa gust), adaugam pulpele si mai lasam cateva minute vasul pe foc, sa fiarba incet.

Puiul il servim cald cu mamaliguta si muraturi.

Pofta buna !








4 comentarii:

  1. Fără ou şi cu doi căţeluşi de usturoi raşi (sau tăiaţi mărunt) = pui cu smântână, clasic, mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. aceasta e varianta pe care noi o consideram mai buna. am incercat si cu usturoi, dar nu ne-a placut.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...