Ingrediente:
- 600 gr. carne de porc
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 100 gr. pasta de tomate
- 2-3 cani de apa
- 2 frunze de dafin
- condimente
Pentru galuste:
- 3 oua
- 120 gr faina (aproximativ)
- sare
Taiem carne in cubulete mici si o punem la rumenit in 3-4 linguri de ulei.
Dupa ce s-a rumenit putin adaugam ceapa si ardeiul taiate, apoi condimentam.
Amestecam bine si lasam pentru 4-5 minute la calit.
Pasta de tomate o diluam cu 1 cana de apa si o turnam peste carne.
Mai putem adauga si cateva rosii oparite, curatate de coaja si taiate marunt.
Turnam si celalalte cani de apa, acoperim vasul cu un capac
si lasam papricasul la foc mic pentru aproximativ 50 minute (pana cand carnea devine frageda).
Galustele le pregatim astfel:
Batem ouale cu sarea si adaugam treptat faina.
Aluatul trebuie sa fie moale, dar consistent (furculita sa lase urme vizibile cand o trecem prin aluat).
Inainte sa adugam galustele in papricas trebuie sa ne asiguram ca avem destul sos. Daca este nevoie mai punem apa cu cateva minute inainte de a le adauga. Tot acum am pus si frunzele de dafin.
Cu o lingurita luam portii mici de aluat si il adaugam in sos.
Mai lasam papricasul sa fiarba pentru 10-15 minute, pana fierb galustele
si mai condimentam daca este cazul.
Se serveste cald cu o salata de varza, de castraveti sau de muraturi (dupa preferinte).
Pofta buna!
O mancarica delicioasa, un adevarat rasfat ;)
RăspundețiȘtergereO bunatate care este si pe placul Dianei mele.Pup!
RăspundețiȘtergere