Ingrediente:
- 2 kg dovlecei
(eu am avut 2 dovleci mai marisori)
- 400-500 gr. bacon
- 100 gr. morcovi
(2 morcovi)
- 2 cepe mari
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 4 cartofi
- 1 gogosar
- 1 capatana usturoi
- 2 oua
- 10 linguri faina
- sare
- piper
Curatam dovleceii de coaja, ii radem, ii dam pe razatoarea mare si ii lasam la scurs intr-o sita.
Cartofii curatati ii dam pe razatoarea mica, ii punem intr-o sita,
ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs.
Intr-un castron mare amestecam:
baconul si gogosarul taiate cubulete;
ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul tocate marunt,
si morcovul dat pe razatoarea mica.
Adaugam dovlecelul si cartofii storsi bine, ouale si condimentele.
Dupa ce potrivim de sare adaugam, treptat, faina.
Cu o lingura luam din compozitie si punem intr-o tigaie cu ulei incins sa se prajeasca.
Dupa ce s-au prajit bine pe ambele parti scoatem chiftelele pe o hartie, sa asoarba uleiul.
Se servesc ca aperitiv, atat calde cat si reci.
Asa de bune au fost incat mare parte din ele le-am mancat goale.
Pofta buna !
Sunt preferatele noastre,yamiii!!!
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!!
Mmmmmm..ce bine arata!!! Delicioase!
RăspundețiȘtergereCred ca sunt taare bune, am facut si eu dar fara bacon. In varianta ta cred ca sunt mai mai savuroase! Pupici
RăspundețiȘtergereMie imi plac mai mult cand sunt reci!
RăspundețiȘtergerePup!