Ingrediente:
- 2 kg. mere
- 6-7 linguri de zahar
- scortisoara
- nuca
- stafide
- 4 linguri de gris
- 1 ou
Aluat
- 1 pachet de margarina pentru prajituri
- 300 grame faina
- 1 ou
- 1 praf de copt
- 1 lingurita rasa de zahar
Aluatul l-am pregatit cu 1 zi inainte;
intr-un vas am pus toate ingredientele si le-am amestecat bine pana cand am obtinut
un aluat compact care sa nu se lipeasca de maini. L-am invelit intr-o folie si l-am lasam la frigider pentru cateva ore bune.
Merele le-am dat prin razatoare, le-am amestecat cu zaharul si scortisoara
si le-am pus intr-un vas pe foc pentru 15-20 minute, pana s-au inmuiat.
Nuca (am pus 2 pumni, nu am cantarit-o) am zdrobit-o cu fundul unui pahar, iar stafidele (cam 1 pumn) le-am pus intr-un vas cu apa, si le-am adaugat in vasul de pe foc cand merele au fost aproape gata.
Aluatul l-am impartit in doua si am intins prima foaie, pe care am asezat-o in tava tapetata cu unt si faina. Din loc in loc am intepat aluatul cu o furculita, am presarat grisul si am pus merele stoarse (am presat fiecare lingura cu mere de marginile vasului inainte de le pune in tava).
Peste mere am asezat si a doua foaie de aluat, am intepat-o si pe aceasta cu furculita si am dat-o la cuptor pentru 35-40 minute - la foc mediu.
Pe la jumatatea timpului de coacere am uns prajitura cu 1 ou si am presarat zahar (tos).
Dupa ce s-a copt o lasam in tava pana se raceste de tot.
Pofta buna!
Nu refuz o prajiturica asa de racoritoare!:)
RăspundețiȘtergereVai, ce grozav arata!! Si ce de umplutura are! Super, asa imi place si mie ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc de aprecieri :).
RăspundețiȘtergereDa, ne place sa aibe multeeeee mere, dar nu refuzam nici placintele cu mai putine mere ;)