Ingrediente:
Blat:
- 200 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 200 gr. apa
- 100 gr. ulei
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat
- 50 gr. nuca
- 2 linguri gem/dulceata
- 2 linguri cacao
Glazura:
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de apa
- 2 linguri de cacao
Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul;
le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata
(eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam nucile maruntite.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam cele 2 parti ale compozitiei.
Dam tava la cuptor pentru 40 min, la foc mediu. Pentru verificare facem proba scobitorii.
Dupa ce s-a racit scoatem prajitura din tava si o asezam pe un platou,
apoi turnam deasupra glazura si presaram nuca macinata.
Glazura o pregatim astfel:
Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,
amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani.
Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.
Pofta buna !