De data aceasta am ales sa fac o varianta mai usoara a clatitelor cu carne, dar la fel de delicioasa ca reteta cu clatitele rulate, date prin ou, pesmet si prajite.
Ingrediente:
- 800 gr. carne tocata
- 2 conserve de ciuperci
- 2 cepe potrivite
- 400 gr. cascaval
- 1 cutie mica de pasta de rosii
- sare
- piper
Cepele taiate marunt le calim in ulei pana capata o culoare aurie;
adaugam carnea si o lasam la foc mic pana incepe sa se rumeneasca.
In acest moment adaugam ciupercile, condimentele si pasta de rosii. Amestecam bine si le mai lasam la foc mic aproximativ 5 -10 minute.
Separat pregatim clatitele.
Urmam reteta de la clatitele cu gem, insa , fara a mai adauga zaharul vanilat si scortisoara.
Pe o parte a clatitei asezam umplutura si o impachetam.
Asezam toate clatitele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si peste ele punem cate o felie de cascaval.
Dam tava la cuptor (la foc mic) pentru cateva minute, cat sa se topeasca cascavalul.
Clatitele se servesc calde cu sos de rosii sau ketchup si smantana.
Pofta buna !