luni, 31 decembrie 2012

Prajitura cu nuca de cocos







Aceasta prajitura este preferata mea. E una din "prajiturile de sarbatori" pregatite de mama mea. 
Anul acesta mi-am facut curaj si am pregatit-o eu. I-am adus si unele modificari, in sensul ca mama face crema de vanilie cu unt spumat amestecat cu budincile de vanilie, iar eu am folosit frisca in locul untului. Deja facusem o alta prajitura cu crema de unt, Krantz cu nuca, si am zis ca ar fi prea mult 2 prajituri cu unt. 

Ingrediente:

Blat:

- 4 albusuri 
- 300 gr. zahar
- 250 gr. nuca de cocos

Stratul de ciocolata:

- 150 gr. ciocolata
- 1lingura/3 pliculete de ness
- 2 linguri de zahar
- 4 linguri de lapte

Crema:

- 500 gr. frisca lichida
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 1 l. lapte


- ciocolata rasa pentru ornat

vineri, 28 decembrie 2012

Rondele cu branza si praz





Azi vin cu o idee excelenta pentru masa de revelion. 
Am incercat aceste spirale imediat ce am vazut reteta pe blogul Paulei Gafitescu
Sunt atat de simplu si rapid de facut, si fac impresie buna la o masa festiva (si nu numai).

Ingrediente:

- 400 aluat foietaj
- 300 gr. branza
- 1/2 legatura de marar
- 1/2 praz
- 1 lingura ulei
- 1 ou
- 1 galbenus
- sare 
- piper

sâmbătă, 1 decembrie 2012

Chec cu banane




Va recomand un desert de post foarte gustos. Am citit mai multe retete, dar cea care mi-a "facut cu ochiul" a fost cea de pe blogul Laurei Sava. Saptamana aceasta l-am pregatit de 2 ori pentru ca se face usor, repede si e pe placul tuturor.


Ingrediente:

 - 3 banane coapte
- 180 gr. zahar
- 200 ml. ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 250 gr. faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita rasa cu bicarbonat
- 1 varf de cutit cu sare
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1/2 cana cu nuci 
- zahar pudra
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...