Ingrediente:
- 4 pulpe inferioare de curcan
- 2 cepe
- 2 conserve de mazare si morcovi
- 1 legatura de marar
- 3 linguri de faina
- boia dulce
- sare
- piper
Cepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adaugam boiaua.
Adaugam pulpele dezosate si taiate, le lasam 1-2 minute sa se prajeasca, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea, acoperim vasul cu un capac si le lasam sa fiarba.
Ca sa fiarba carnea mai repede am pus in vas o lingurita de inox.
La fel procedez si cand am de gatit carne de gaina, in special daca e mai batrana .
Cand carnea e aproape fiarta adaugam mararul taiat marunt si mai lasam sa fiarba 5 minute,
dupa care adaugam mazarea si morcovul.
Separat, intr-un castron, amestecam 3 linguri de faina cu apa,
si dregem sosul la mancare adaugand cate putin in cratita si mestecand incontinuu.
Dam intr-un clocot si stingem focul.
Se serveste cu salata de muraturi asortate.
Pofta buna !
O mancare buna si satioasa.Pup!
RăspundețiȘtergerenu sunt deloc fan mazare, dar asa de buna a iesit ca abia astept sa o mai prepar
RăspundețiȘtergere