Ingrediente:
( pentru 2 bucati)
- 400 gr. aluat foietaj (1 foaie)
- 500 g carne tocata
- 2 cepe
- gogosar murat
- 2 oua
- susan prajit
- sare
- piper
Ceapa o tocam si o calim intr-o tigaie pana devine aurie; adaugam carnea, condimentam si o lasam la foc mic pana se rumeneste. Luam tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit adaugam gogosarul taiat cubulete si ouale batute.
Foaia de aluat o mai intindem putin si o intindem in tavile tapetate cu unt si faina.
Eu am folosit tavi de tarta cu diametrul de 26 cm.
Cu un cutit crestam aluatul pe mijloc, formand 8 triunghiuri. Asezam jumatate din umplutura pe marhinea aluatului si apoi tragem fiecare triunghi peste carne. Ca sa se lipesca varful triunghiului il ungem cu un pic de ou si il apasam cu degetul.
Ungem coronitele cu ou, presaram susanul prajit si le dam la cuptor pentru 35-40 minute.
Dupa ce s-au copt, le lasam in tava sa se raceasca.
Pofta buna !
Foarte imbietoare pozele, mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergereFoarte buna coronita cu carne. Ma bate gandul sa incerc!
RăspundețiȘtergereBuna Monica. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html
RăspundețiȘtergereO primavara frumoasa sa ai :)
Delicioasa...merita incercata!
RăspundețiȘtergere